× Toto je volitelný nadpis fora pro sekci připomínky.

SVJ Altajská 1568 - newsletter

More
2 months 1 week ago - 2 months 1 week ago #458 by Jan Malsa
Vážení vlastníci,

níže naleznete aktuální informace o dění v rámci domu Altajská 1568, jejichž rozesláním nás pověřili členové statutárního orgánu SVJ:
 
Milé sousedky, milí sousedé,rádi bychom Vás formou newsletterových občasníků informovali o agendě, kterou výbor společenství Vašeho domu aktuálně řeší.

Čištění garáží
Máme za sebou premiéru čištění garáží ve všední dny. Garáže plánujeme čistit čtyřikrát ročně – v červnu, říjnu, na přelomu roku a v březnu. Loni jsme garáže čistili pouze dvakrát a míra znečištění byla taková, že trpěla jejich povrchová úprava a úklidové firmy měly problém některé úseky kvalitně vyčistit. Cena jednoho čištění garáží je cca 27 tis. Kč.Obě varianty čištění – jak víkendová, tak ta ve všední dny – mají své příznivce i odpůrce. Stejně tak se rozcházejí názory na to, jak často garáže čistit. Rádi bychom se zeptali na Váš názor, abychom úklid garáží přizpůsobili požadavkům většiny z Vás. Připravili jsme pro Vás proto anketu hlasujte prosím na odkazu: www.survio.com/survey/d/B7H9A8A4E9K7T9C2J

Kontejnery v září a v lednu
V popelárnách, garážích a na chodbách se pravidelně objevují kusy nábytku, spotřebiče, koberce, matrace a další nadměrný a nevhodný odpad, který patří do sběrného dvora. Někteří obyvatelé domu nemají možnost tam tento odpad odvést.Rozhodli jsme se proto, že dvakrát ročně – v září a v lednu - přistavíme k domu odpadový kontejner a doufáme, že to napomůže udržování pořádku a požárních předpisů platných pro garáže a společné prostory. O tom, že je o kontejner ze strany obyvatel domu zájem, jsme se přesvědčili v první polovině května, kdy jsme ho nechali přistavit v rámci přípravy garáží na čištění.

Save the date: Shromáždění SVJ
Shromáždění SVJ plánujeme svolat v říjnu. Předběžný termín je 22. 10. 2024. Prosím, počítejte s ním. Budeme rádi, když dorazíte v co nejhojnějším počtu. Pokud by se termín ještě měnil, včas Vás budeme informovat.

Fotovoltaika na střechu
Výbor SVJ zpracovává podklady k možnosti umístit fotovoltaickou elektrárnu na střechu 4blocku. Její provoz by mohl přinést zásadní úsporu ve výdajích za elektřinu, které jen za rok 2023 dosáhly výše 593 tis. Kč. O umístění fotovoltaiky na střechu domu samozřejmě rozhodne shromáždění SVJ v říjnu svým hlasováním. Před shromážděním Vám zašleme v dostatečném časovém předstihu podklady, abyste se s nimi mohli včas seznámit.

Testovací provoz LED zářivek v garážích
S ohledem na narůstající spotřebu elektřiny a s tím související zvyšující se náklady jsme se rozhodli zahájit testovacího provozu nových LED zářivek v prostorách garáží. Ty by měly ušetřit až polovinu provozních nákladů. K testovacímu provozu jsme vybrali světla, která svítí v rámci nouzového osvětlení nepřetržitě. V případě hladkého průběhu testovacího provozu a jeho kladného vyhodnocení budeme zářivky v garážích měnit průběžně s koncem životnosti stávajících trubic. Mezi výhody LED trubic patří mj. nižší tepelné ztráty, úspornost či několikanásobná životnost oproti současným trubicím.

Při psaní newsletteru jsme se – s respektem k Vašemu času – snažili o maximální stručnost.

Pokud podle Vás ale zůstalo něco nedořečeno, napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Těšíme se na Vaše dotazy a podněty

S přáním hezkých dnů,
Váš výbor SVJ

S pozdravem, Jan Malsa - předseda Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Last edit: 2 months 1 week ago by Jan Malsa.
The following user(s) said Thank You: Petr V.

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum